Zonnedak 1.1 MWp Breepark opgeleverd

Breda, 13 februari 2019

Samenwerking tussen BOM Renewable Energy en evenementenlocatie Breepark
Zonnestroominstallatie draagt bij aan duurzaamheidsambities van Gemeente Breda

Onder toeziend oog van Henry Martens, initiatiefnemer en directeur van Breepark, Hans Lambrechts, CEO van Sunprojects en Greetje Bos, wethouder Energietransitie van de Gemeente Breda, is het laatste van de in totaal 3648 zonnepanelen geinstalleerd.

 

 

Duurzame bedrijfsvoering

Initiatiefnemer en Algemeen Directeur van Breepark, Henry Martens is opgetogen: “Breepark is de grootste en nieuwste evenementenlocatie in het Zuiden van Nederland met een enorm divers aanbod waardoor iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt. Het complex is vorig jaar geopend en is gebouwd met de laatste innovaties waaronder LED verlichting in het gehele gebouw en een warmtepomp welke het complex aanstuurt op duurzame warmte. De evenementenhal, die ruimte biedt voor 13.000 bezoekers en is voorzien van de laatste nieuwigheden op gebied van licht, geluid en isolatie, heeft een dak groter dan een voetbalveld welke zich uitstekend leent als locatie voor een volgende stap in een duurzamere bedrijfsvoering: het installeren van 3.648 zonnepanelen.”

Breda CO2 neutraal in 2044

Het project betekent ook een substantiële bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de Gemeente Breda om in 2044 CO2-neutraal te zijn; de zonnepanelen leveren een uitstootbesparing van ruim 500 ton CO2 per jaar. Wethouder Bos: “Energietransitie is een opgave waar we met elkaar voor staan. Om in 2044 in een duurzame stad te leven, is het noodzakelijk de komende tijd met z’n allen minder energie te verbruiken en over te schakelen over op duurzame energie. Ik waardeer de verantwoordelijkheid die Breepark hierin pakt. Deze 3.648 zonnepalen zijn een hele mooie stap op weg naar een duurzaam Breda.” Op jaarbasis gaat het project ruim

900.000 kWh aan groene stroom produceren. Dit staat gelijk aan circa 250 huishoudens.

 

Video-impressie van het project

BOM Renewable Energy is aandeelhouder in het zonnestroomproject. Koen den Houting, Investment Manager: “De ambities van Breepark sluiten naadloos aan bij BOM Renewable Energy, welke een gedeelte van het benodigde kapitaal heeft verstrekt en heeft ondersteund met het opzetten van de financieringsstructuur.” Voor Hans Lambrechts van Sunprojects is het project ook geslaagd; “Voor ons als installateur is het heerlijk om te werken met bedrijven en gemeentes die ook snel vooruit willen met verduurzaming. Dat maakt dat grote projecten als deze toch snel en soepel kunnen verlopen.”

Breepark

Breepark is hét vrijetijdsgebied aan de rand van Breda waar jong en oud muziek- en sportevenementen, festivals, beurzen, en congressen beleven. De evenementenhal biedt ruimte aan 13.000 bezoekers en zorgt samen met de congres- en vergaderzalen en het festivalterrein voor onbegrensde mogelijkheden. Dit alles in combinatie met horecagelegenheden als Happy Italy, McDonald’s, restaurant Vandaag, 5th Avenue en megabioscoop Kinepolis, sportwinkel Decathlon en Vier Hoog Breda met bowling, lasergame en escaperooms. Voor meer informatie over Breepark zie www.breepark.nl.

BOM Renewable Energy

De BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) bouwt samen met ondernemers aan een sterke, duurzame, toekomstbestendige Brabantse economie. We delen kennis, vormen netwerken en verstrekken kapitaal aan vernieuwende Brabantse ondernemingen en duurzame energieprojecten. Daarnaast stimuleren we innovatieve, buitenlandse ondernemingen om zich in Brabant te vestigen en helpen we Brabantse bedrijven met hun uitbreiding in het buitenland.

Met het label Renewable Energy stimuleert de BOM grootschalige initiatieven van ondernemers, vastgoedeigenaren en burgers om energie te besparen en duurzame energie op te wekken in Brabant. Voor meer informatie over BOM Renewable Energy zie www.bom.nl.

Sunprojects

Sunprojects is als innovatieve EPC gespecialiseerd in het realiseren van turn key zonnestroominstallaties voor bedrijven en instellingen. We plaatsen sinds 2005 PV-installaties op zonneparken en daken van bedrijven, fabriekshallen, onderwijsinstellingen en grote sportaccommodaties. In totaal hebben we al meer dan 100 MW aan zonnestroominstallaties geïnstalleerd in vooral Nederland en België, maar ook in Frankrijk, Roemenië en Portugal. Voor meer informatie over Sunprojects zie www.sun-projects.nl.