Klimaatverandering: Warmterecord juni

Afgelopen juni was wereldwijd de warmste junimaand ooit gemeten! Dit is de dertiende maand op rij met een temperatuurrecord, aldus cijfers van de Europese Klimaatdienst: Copernicus.

Deze extreme weersomstandigheden benadrukken de noodzaak om over te schakelen naar duurzame energiebronnen. Zonnepanelen (PV-installaties) zijn hierbij een cruciale oplossing.

Het belang van zonne-energie:

- Duurzame energie: Zonnepanelen wekken schone hernieuwbare energie op, die bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot en andere schadelijke emissies.
- Besparing(en): Zonnepanelen verlagen de energierekening door ongebruikte energie terug te leveren aan het net.
- OnafhankelijkheidDoor zelf energie op te wekken vermindert de afhankelijkheid van energieleveranciers en de fluctuaties in energieprijzen.
- Weinig onderhoud: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en hebben een lange levensduur. Regelmatig reinigen en periodieke inspecties zijn vaak voldoende.
- Opslagsystemen: Zonnepanelen zijn ideaal te combineren met batterij-opslagsystemen, bijvoorbeeld bij congestie op het lokale stroomnet.
- Dubbel ruimtegebruik: Met toepassingen zoals carports, geluidsschermen, agrovoltaïsche systemen of andere vormen van dubbel grondgebruik, maximaliseer je het rendement van beschikbare ruimte!

Tijd om actie te ondernemen!
Bij Sunprojects helpen wij u graag om te kijken welke duurzame energieoplossingen passen bij uw bedrijf of op uw grootzakelijke aansluiting. Onze adviseurs komen graag met u in contact om passende oplossingen te bedenken en te bespreken!

Samen kunnen wij het verschil maken.