Trio Investments en Sunprojects: 300MWp

Amstelveen - Op dinsdag 11 Mei hebben Burak Kartal, CEO van Trio Investment en Hans Lambrechts, CEO van Sunprojects een samenwerkingsovereenkomst getekend om de komende 3 jaar PV projecten met een totaal volume van 300MWp te realiseren.

De projecten betreffen zowel dak als een aantal grote land en kassen projecten,  door heel Nederland. Alle projecten zijn “ready-to-build” en beschikken over een omgevingsvergunning, SDE++ subsidie en financiering.

Eerder dit jaar zijn reeds een aantal verschillende projecten uitgevoerd. ‘Trio Investment is zeer content met de professionele begeleiding en uitvoering van de projecten door Sunprojects,’ aldus Burak Kartal.

Hans Lambrechts: ‘Wij kijken met groot respect naar de professionele instelling, de drive en het ondernemerschap van Trio Investment.’ Beide partijen zullen door deze samenwerking een grote bijdrage leveren aan de energietransitie in Nederland.

Trio Investment
Trio Investment BV, opgericht in 2016, is een investeringsmaatschappij in duurzame energie projecten, actief in Europa en opkomende markten.

De ervaring van Trio op het gebied van duurzame energie komt met name voort uit haar groepsmaatschappijen en aandeelhouders in de internationale projectfinancierings- en energiesector, waarbij de focus ligt op de energietransitie middels grondgebonden zonneparken, zonnedaken, zonnepanelen boven parkeerplaatsen en drijvende zonneparken.

Sunprojects
Sunprojects is één der grootste EPC partijen in Nederland en actief sinds 2005, gespecialiseerd in het realiseren van turn-key zonne-energie installaties voor bedrijven en instellingen, waarbij ruim 500MWp aan PV systemen op land, daken en water zijn gerealiseerd.