Sunrock en Sunprojects: 200MWp

SUNROCK EN SUNPROJECTS: DE KOMENDE JAREN 200 MWP PV

Amstelveen, 10 oktober – Vandaag hebben Sunrock en Sunprojects hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst om de komende 3 jaren gezamenlijk ruim 200 MWp aan zonnestroomprojecten te realiseren. Een van de projecten is de pv-installatie op het dak van een nieuw ontwikkeld distributiecentrum (project Westfields), in Oirschot, een project van 6 MWp.

In totaal zal het gaan om dakprojecten door heel Nederland. Sunrock en Sunprojects hebben eerder samengewerkt bij de ontwikkeling van Zonnepark Roodehaan (Groningen, 11,4 MWp). Die samenwerking smaakte naar meer, Sunrock’s Eelco Haarsma; 'Sunprojects is een ervaren partij. Ze hebben kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan en het is aldus voor Sunrock een logische keus om nu en in de toekomst mee samen te werken". Ook voor Sunproject’s Hans Lambrechts is de overeenkomst een logisch vervolg op de eerdere, succesvolle samenwerking; ”Nu versterken en doorpakken”.

Over Sunrock
Sunrock ontwikkelt, realiseert, financiert en beheert grootschalige zonneparken op daken van logistiek en commercieel vastgoed en breidt deze zonneparken op termijn uit met opslagsystemen en energie efficiency producten en services. Momenteel hebben we meer dan 100 zonnedaken operationeel en een brede portefeuille in ontwikkeling. Hetgeen neerkomt op ruim 2 miljoen m2 zonnepanelen. Goed voor 150 megawatt vermogen, een CO2-uitstoot reductie van 75.000 ton per jaar en een jaarlijkse groene stroomproductie van 140 gigawatt uur. Daarmee is Sunrock één van de belangrijkste onafhankelijke solar-specialisten in de Benelux. Succesvol dankzij een professionele, ontzorgende aanpak die er volledig op is gericht om onze klanten te laten profiteren van duurzame zonne-energie. www.sunrock.nl

Over Sunprojects
Sunprojects is als innovatieve EPC gespecialiseerd in het realiseren van turn key zonnestroom-installaties voor bedrijven en instellingen. Begonnen als familiebedrijf plaatsen we al sinds 2005 PV-installaties op zonneparken en daken van bedrijven, fabriekshallen, onderwijsinstellingen, grote sportaccommodaties en op water. In totaal hebben we al meer dan 125 MWp aan PV geïnstalleerd in vooral Nederland en België, maar ook in o.a. Frankrijk, Roemenië en Portugal. 

www.sun-projects.nl

 

Voor meer informatie:
Sunrock: Heleen Schouwenaar, +31 6 1437 2726
Sunprojects: Hans Lambrechts, +31 6 2751 0877