PWN & Floating Solar: 73.000 zonnepanelen aan drijvende zonnestroom

 

Velserbroek, 19 maart 2019

 

PWN, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in Noord-Holland, heeft, na een intensieve aanbestedingsprocedure, Floating Solar gekozen voor de eerste grootschalige zonvolgende drijvende PV systemen in Nederland. 

Op PWN-locaties in Andijk en Hoofddorp zullen de komende jaren in totaal circa 73.000 zonnepanelen, goed voor bijna 25 MWp (mega wattpiek) vermogen, als drijvende zonnestroominstallaties geplaatst gaan worden.

Op PV vakbeurs Solar Solutions werd de overeenkomst door de betrokken partijen feestelijk beklonken. Voor PWN was directeur Joke Cuperus aanwezig: “PWN heeft als doelstelling om energie neutraal te worden. Hiervoor willen wij 100% van het energie verbruik duurzaam opwekken. Met dit project wil PWN een grote stap zetten richting het realiseren van de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen en de bijbehorende CO2 reductie.”

Floating Solar is een joint venture van Dromec en Sunprojects, die gezamenlijk het gepatenteerde, zonvolgende systeem hebben uitontwikkeld. Het innovatieve systeem kan tot wel 30% groene stroom meer opleveren dan reguliere vaste zonnestroominstallaties. Voor Floating Solar is dit een project waarbij meerdere soorten eilanden tegelijkertijd geleverd worden, bestaand uit een combinatie van draaiende zonvolgende systemen en een statisch systeem.

Arnoud van Druten van Floating Solar; ”Dankzij de meeropbrengsten van de zonvolgende systemen wordt er een hoeveelheid groene stroom opgewekt die omgerekend vergelijkbaar is met de gemiddelde elektriciteitsbehoefte van meer dan 9000 huishoudens op jaarbasis.”