Duurzaam ondernemerschap in Wormerland

Bij Sunprojects kijken we met trots terug op onze rol in het verduurzamen van het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Sinds de oprichting in 2016 heeft dit complex gediend als inspiratiebron voor andere bedrijven, sportfaciliteiten en bewoners in de gemeente Wormerland en Gemeente Oostzaan die streven naar duurzaamheid.
 
Zonnepanelen spelen een essentiële rol in het verwezenlijken van energiebesparing volgens de EML (Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing). Door de plaatsing van zonnepanelen wordt duurzame elektriciteit opgewekt. Daarmee wordt bespaard op de inkoop van elektriciteit via het elektriciteitsnet. Om het verdere energieverbruik van het AZ trainingscomplex tot een minimum te beperken zijn geavanceerde technologieën strategisch ingezet. Het complex wordt daarom gezien als toonbeeld van moderne standaarden en duurzaamheid in actie.
 
Een mooi voorbeeld van doelgerichte duurzaamheid, waarbij we ons niet enkel op grote projecten focussen. Maar ook op het ondersteunen en beïnvloeden van duurzaamheidsinspanningen op lokaal niveau.

Lees hier het gehele succesverhaal: https://www.odijmond.nl/actueel/nieuwsberichten/@13245/duurzaam-ondernemerschap-wormerland-0/