Westbroek - 277 KWp

De overgang naar duurzame energie is niet alleen belangrijk voor het milieu, het biedt ook vele voordelen voor bedrijven en instellingen die hun energie-efficiëntie willen verbeteren. Een mooi voorbeeld hiervan is de zorgboerderij in Westbroek.

De klant was op zoek naar manieren om hun energieverbruik te verminderen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen, terwijl ze tegelijkertijd hun activiteiten konden voortzetten. Sunprojects heeft een volledig zonnesysteem aangeboden wat de passende oplossing biedt voor deze boerderij. Zonnepanelen zorgen voor een stabiele, duurzame en voorspelbare energieopwekking, waardoor de zorgboerderij minder afhankelijk wordt van de energieprijzen.

In totaal heeft Sunprojects 600 panelen op het project in Westbroek geïnstalleerd, die bij elkaar een opgesteld vermogen van 277 kWp hebben. De opbrengst van de panelen staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 97 Nederlandse huishoudens. Daarnaast wordt er ook nog eens ruim 180.050 kg aan CO² per jaar vermeden!