Utrecht - 1,5 MWp

De opkomst van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, is niet te stoppen. Steeds meer bedrijven nemen het initiatief om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door de overstap te maken naar duurzame energie. Een goed voorbeeld hiervan is de meubelwinkel gigant die voor 2035 energieneutraal wil zijn door 5.504 zonnepanelen op het dak van hun vestiging te laten installeren.

De voordelen van zonnepanelen zijn duidelijk. Ten eerste produceren ze schone energie zonder CO2-uitstoot, waardoor de ecologische voetafdruk van het bedrijf wordt verkleind. Ten tweede zijn zonnepanelen een duurzame investering op de lange termijn. Voor de meubelwinkel gigant betekent het installeren van 5.504 zonnepanelen op het dak van hun vestiging een aanzienlijke stap in de richting van energieneutraliteit. Met deze installatie kunnen zij hun eigen elektriciteit opwekken.

Wij hebben deze vestiging van 5.504 panelen mogen voorzien. Het geïnstalleerd vermogen wat op deze vestiging ligt is meer dan 1,5 MWp en kunnen jaarlijks meer dan 1.300.000 kWh aan groene energie opwekken. Dit betekent dat zij in staat zullen zijn om hun CO2-uitstoot te verminderen met 975 ton per jaar!