Multi Cargo Logistics - 0,8 MWp

Het verduurzamen van bestaande bedrijfspanden staat bij steeds meer bedrijven voorop in het bedrijfsbeleid. Zo wordt in en rondom vestigingen vaak gekeken naar mogelijkheden om de positieve ecologische impact te verbeteren. Logistiek dienstverlener Multi Cargo Logistics heeft hiervoor haar magazijnruimte laten voorzien van zonnepanelen. Mogelijkheden tot verdere verduurzaming op het huidige kantoorpand worden daarnaast, door de klant, op dit moment verder onderzocht.

Het dak van de opslagplaats is door de grootte van het oppervlak zeer geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. De opgewekte energie kan namelijk direct voor speciale logistieke toepassingen gebruikt worden zoals afvulmachines en verwarmde opslagruimtes.

In samenwerking met Sunrock heeft Sunprojects dit dak mogen voorzien van ruim 1700 zonnepanelen. De jaarlijkse energieopbrengst van deze installatie zal ongeveer 805.000 kWh bedragen. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse energie verbruik van 280 Nederlandse huishoudens. Dankzij deze groene energie toepassing wordt er ruim 522.000 kg aan CO2 per jaar vermeden.