Moerstraten - 0,3 MWp

Duurzame Stalling in Moerstraten: Sunprojects realiseert 320 kWp aan zonne-energieinstallatie voor Caravanstalling.

Sunprojects is verheugd om ons recente project in Moerstraten te presenteren, waar we met trots 576 zonnepanelen hebben geïnstalleerd met een gezamenlijk opgesteld vermogen van 320 kWp. Dit duurzame initiatief is gericht op het combineren van agrarische faciliteiten met groene energieopwekking.

In Moerstraten bevinden zich twee agrarische daken die zijn omgetoverd tot een veilige en ruime opslagplaats voor caravans. Deze caravanstalling biedt niet alleen bescherming aan vrijetijdsvoertuigen, maar dient ook als een uitstekend voorbeeld van duurzame praktijken. Sunprojects heeft 576 zonnepanelen geïntegreerd in de caravanstalling, waardoor de beschikbare ruimte op een milieuvriendelijke manier wordt benut.

Sunprojects is toegewijd aan het benutten van ongebruikte ruimtes voor schone energieopwekking. In dit project in Moerstraten worden de zonnepanelen gebruikt om groene stroom te produceren, waarmee niet alleen de caravans van eigenaars worden beschermd, maar ook bijgedragen wordt aan de regionale energiebehoefte. Dit initiatief toont aan hoe duurzame energieoplossingen in harmonie kunnen bestaan met bestaande infrastructuur.

Met een opgesteld vermogen van 320 kWp zullen deze zonnepanelen naar schatting ongeveer 288 MWh aan schone energie per jaar genereren. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van meer dan 82 huishoudens. Dit project zal niet alleen bijdragen aan de vermindering van de koolstofuitstoot in de regio, maar ook de eigenaar van de caravanstalling helpen bij het verlagen van de operationele kosten.

Sunprojects is verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan dit innovatieve project in Moerstraten en we zijn vastbesloten om meer duurzame initiatieven te ondersteunen.