Maasvlakte - 7,2 MWp

Sunprojects heeft een nieuwe mijlpaal bereikt! In opdracht van Eneco hebben wij ons grootste aansluitende dakproject, tot nu toe, mogen realiseren. Het betreft het dak van het distributiecentrum gelegen op de Maasvlakte, welke Dudok Real Estate de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. De logistieke ontwikkeling heeft een totale dakoppervlakte van 60.000m², welke volledig is voorzien van zonnepanelen.

De verduurzaming van dit pand is niet alleen een mijlpaal voor Sunprojects, maar ook voor Dudok Real Estate. Dudok Real Estate heeft hiermee een belangrijke stap gezet in het verder verduurzamen van haar vastgoedportfolio en toont daarmee haar leiderschap op het gebied van duurzaamheid. Na het pand te hebben verduurzaamd, heeft Dudok Real Estate haar verduurzaamde pand verkocht aan DHS Real Estate Investment Management. DHS REIM hecht net als Dudok Real Estate veel waarde aan duurzaamheid en het verantwoorde beheer van vastgoed. Het is een goed vooruitzicht dat steeds meer bedrijven en organisaties de voordelen van zonne-energie inzien en daar ook daadwerkelijk naar handelen.

Sunprojects is erg trots om deel te hebben uitgemaakt van dit project en zal blijven werken aan het realiseren van duurzame oplossingen die bijdragen aan een groene toekomst voor ons allemaal. Wij willen Eneco en Dudok Real Estate bedanken voor hun vertrouwen in ons en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen.

Sunprojects heeft 17.740 zonnepanelen op het project in de Maasvlakte geïnstalleerd, die bij elkaar een opgesteld vermogen van 7.2 MWp hebben. De opbrengst van deze panelen staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 2470 Nederlandse huishoudens. Daarnaast wordt er ook nog eens ruim 4.544.000 kg aan CO2 uitstoot per jaar vermeden!