Dordrecht - 5,3 MWp

Afgelopen jaar heeft Dudok Real Estate ervoor gekozen om haar vastgoedontwikkeling in Dordrecht duurzaam te ontwikkelen. Hiervoor heeft zij besloten om haar distributiecentrum in Dordrecht te voorzien van zonnepanelen. Na de realisatie van het dak tot een duurzame zonne-energiecentrale, heeft Dudok Real Estate haar verduurzaamde pand verkocht aan DHS Real Estate Investment Management.

DHS REIM hecht net als Dudok Real Estate veel waarde aan duurzaamheid en het verantwoorde beheer van vastgoed. Sunprojects heeft in opdracht van Eneco dit indrukwekkende project mogen uitvoeren. Sunprojects wil DYLAN Steel Solutions, a Buhlmann Company en LGI Netherlands feliciteren met hun 'groene pand'.

Steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken de voordelen om over te schakelen naar schone energiebronnen. Zonnepanelen zijn een fantastische manier om de ecologische voetafdruk te verminderen en het energieverbruik te compenseren. Distributiecentra zijn uitermate geschikt voor zonnepanelen door hun omvang én veelal 'lege' daken. In combinatie met de meest efficiënte panelen lay-out kan een maximale energie output behaald worden.

Sunprojects heeft 13.160 panelen op het project in Dordrecht geïnstalleerd, die bij elkaar een opgesteld vermogen van 5.3 MWp hebben. De opbrengst van deze panelen staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 1860 Nederlandse huishoudens. Daarnaast wordt er ook nog eens ruim 3.392.000 kg aan CO² uitstoot per jaar vermeden!

Benieuwd hoe zo een zonnedak er vanuit de lucht uitziet? In de video hieronder zie je de totale omvang van het distributiecentrum.