De Meent Alkmaar - 0,8 MWp

Sunprojects heeft tijdens de verbouwing van de ijsbaan in Alkmaar ruim 1.100 zonnepanelen geplaatst op het dak. Gelijk na het installeren van de zonnepanelen op IJsbaan de Meent hebben wij een extra zonnepanelen installatie op de nieuwe sporthal de Meent (naast de IJsbaan) gebouwd. Op het platte dak van de sporthal zijn nog eens 600 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt een groot deel van hun jaarlijks energieverbruik via de zonnepanelen opgewekt.

Met het oog op de toekomst, waarbij elektrisch rijden en overal je auto of fiets slim kunnen opladen steeds belangrijker wordt, heeft Sunprojects een nieuwe mijlpaal opgeleverd: Een carport van 150 meter met bi-facial zonnepanelen, waarbij opladen met groene energie een speerpunt is met behoud van maximale parkeercapaciteit.

De 52 parkeerplaatsen hebben nu een door Sunprojects ontworpen overkapping van 850 zonnepanelen en 8 geïntegreerde laadpalen.

De voorbereiding voor het volgende project, namelijk de bikeports, zijn ook in volle gang. Deze overdekte fietsenstalling zal straks ook geïntegreerd worden met laadpalen.