Nieuwegein - 0,6 MWp

Vrijwel alle organisaties met een vastgoedportefeuille hebben ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Het is hiervoor belangrijk dat de gebouwen dienen te worden verduurzaamd om aan deze ambities en doelstellingen te voldoen. Tenslotte is duurzaam vastgoed toekomstbestendiger en aantrekkelijker om in te werken. Het plaatsen van zonnepanelen biedt hierbij een goede uitkomst voor vier verschillende vastgoed locaties van Cairn Real Estate. Deze aardgasvrije locatie te Nieuwegein heeft in combinatie met meerdere duurzame energieoplossingen energielabel A weten te behalen. 

Een voorwaardelijke kwaliteit stap is een toetsing aan de lokale regel- en wetgeving. Hieruit kwam naar voren welke dakdelen voorzien mochten worden van zonnepanelen. Het gevolg is een maximaal haalbare energieproductie voor deze daklocatie.

Wederom is er een dak getransformeerd tot een duurzame energiebron. De 1300 zonnepanelen vertegenwoordigen een jaarlijks energieverbruik van ongeveer 200 Nederlandse huishoudens.