Start werkzaamheden Ketelsteeg

Het bedrijf 'Energie van Hollandsche Bodem' realiseert een zonnepark op het middenterrein van recreatieterrein de Ketelsteeg in Zaltbommel. In september worden de 3.300 zonnepanelen gelegd. Die zijn samen goed voor een energieopbrengst van 1.631.150KWh. De energieopbrengst van deze panelen staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 590 huishoudens. De aanleg van het zonnepark startte op 1 juli met de onthulling van het bouwbord. De participatie start na de zomer.

EvHB-directeur Erik Janssen en wethouder Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel onthulden samen het bouwbord op recreatieterrein Ketelsteeg. Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel: “Wij zijn blij dit project een belangrijke bijdrage levert aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Zaltbommel.”

Augustus: voorbereiden grond
Vanaf 1 augustus begint de daadwerkelijke aanleg van het zonnepark. In augustus wordt de grond klaargemaakt voor het plaatsen van de panelen. Denk aan het maaien en gelijk maken van de grond,  bouwplaatsindeling, materialenindeling en het aanleggen van de panelen onderconstructie.

September: Panelen worden geplaatst
Op 1 september wordt het eerste paneel geplaatst. Het leggen van de 3300 panelen neemt ongeveer een maand in beslag. Daarna duurt het twee weken voordat het park ook daadwerkelijk wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Het eerste huishouden kan op zijn vroegst op 15 Oktober daadwerkelijk stroom ontvangen van het Zonnepark.

Onderdeel van het project is participatie door inwoners van de gemeente. Deze kunnen tot €75.000,- in totaal aan obligaties afnemen tegen een boven marktconforme rente van circa 3%. Hier bij is Energie van Hollandsche Bodem gebonden aan de regels van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Geïnteresseerden die zich hebben aangemeld bij EvHB krijgen bericht zodra de participatie start.